Apple bread

Hezký večer!

Pozdim bez jablek a skořice pro mě prostě není ten správný podzim. No a jelikož jsem si nedávno udělala radost a koupila jsem si pořádnou formu na chleba, tak jsem konečně vyzkoušela apple bread. A víte co? Nezklamal. Nevím jak, ale chutná jako podzim v puse. Prostě mňam! Navíc je i plný zdravých tuků a vitamínů, kterých v tomhle #ZmrzniZadek počasí není nikdy dost. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potřebujete:

100g špaldové mouky

150g ovesných vloček

1 vejce

1/2 vaničky nízkotučného tvarohu

1 odměrka vanilkového proteinu

1 banán

5 menších jablek

2čl skořice

1pl citronové šťávy

špetka soli

hrst spařených rozinek

hrst vlašských ořechů

1čj prášku do pečiva

hrníček vody

V míse smícháme všechny suché ingrediece. Přidáme rozmačkaný banán, tvaroh, vodu, vajíčko a rozmixujeme. Oloupaná a nastrouhaná jablka polijeme citronovou šťávu. Trochu jablek si dáme stranou na dozdobení chleba. Jablka a spařené rozinky přidáme ke zbytku a promícháme. Směs vylijeme do formy vyložené pečicím papírem a dáme péct na 180 stupňů cca na 45 minut. Asi tak v půlce pečení chleba posypeme zbytkem nastrouhaných jablek a skořicí a dáme ještě péct.

Dobrou chuť!

Bez čeho si pozdim nedokážete představit vy? 🙂

Kačka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


4 Replies to “Apple bread

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.