#happiness: Cheesecake

Ahoj a dobré ráno!

Vítám vás u nové série článků, které budou pravidelně (vynasnažím se ze všech sil :D) vycházet každé nedělní ráno. Snad vás budou bavit! 🙂
Moje velká Sis je zase o rok starší a narozky jsou přeci vždycky dobrá záminka pro pečení, no ne? 😀 Chtělo to nějakou pořádnou mňamku. Na Banana bread nedám dopustit a hlavně nikdy nezklame, jenže teď na něj ani nebyla chuť – nebo spíš nebyly banány! 😀 Tak co cheesecake? Pfuu, ani nevím, jak dlouho už ho plánuju udělat. A jo, jsem ostuda ostudná, že jsem ho pořád tak odkládala! Tahle dobrota je zdravá a navíc ještě nepečená, takže úplně easy a navíc bez hřešení. To by šlo ne? 🙂

Potřebujete:
Na korpus
150g lotus sušenek
100g vloček
mléko
Na krém
kelímen ricotty (cca 200-250g)
vanička nízkotučného tvarohu
1 dortová želatina
citronová šťáva

Rozdrťte lotusáky, vločky a zalijte mlékem až vznikne taková zvláštně lepivá hmota. Tu pak natlačte do formy a dejte ji chladit. Mezitím smíchejte všechny přísady na krém. Želatinu připravte podle návodu na obalu a přidejte ke zbytku. Krém natřete na hmotičku a na vršek už jen nakrájejte ovoce… Já se tak trochu potřebovala zbavit kiwi, ale můžete použít jakékoliv – jahody a banán jsou úplně top! Teď už s dortem aspoň na půl dne do ledičky. Dobrou chuť 🙂
Co vy a cheesecake? Máte radši pečený nebo nepečený? 🙂
Užívejte neděli!
Kačka


11 Replies to “#happiness: Cheesecake

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.