Healthy apple pie

Krásný večer!
Jaký byl váš start nového týdne? Mě hned ráno čekal test z chemie, kterou v lásce fakt nemám. A tak svět přišel o dalšího „nadějného“ chemika. Naštěstí jsem si hned po testu alespoň trochu spravila náladu mým dalším pekařským experimentováním – jablečným štrůdlem. Domácí štrůdl k podzimu prostě patří a jelikož jsme si o víkendu opět dovezli koš jablek, tak jsem se rozhodla, že upeču všemi známou klasiku, jen ve zdravějším provedení. Jestli ale nemáte domácí, klídek, všude je mají zlevněná! 😀 Recept je opět úplně extramoc jednoduchý. So Good luck!

200g namletých ovesných vloček
50g pšeničné celozrné mouky
2 vejce
1 nízkotučný tvaroh
4-5 jablek
hrst rozinek
hrst ořechů

Nejdříve si uhňácáme těsto z vloček, mouky, 1 vejce a tvarohu. Těsto pořádně propracujeme a dáme na chvíli odpočinout do ledničky. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka. Odpočinuté těsto si dáme na vál a valíme a válíme. Jestli si vám lepí, přijde trošku mouky. Tak a teď už to bude úplně stejné, jako u běžného štrůdlu. 🙂 Vyválíme těsto do libovolného tvaru a na prostředek dáme nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí a rozinkami. Kdo má rád, může přidat ještě ořechy. A jdeme motat! 😀 Je to easy, jen na každé straně přehneme, aby jablka nevytekla ven. Vedle v misce si ještě rozkvedláme vajíčko a štrůdl potřeme. Pečeme asi 35 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť! 🙂

Jste taky takoví milovníci štrůdlu? Máte nějaký oblíbený recept s jablky? 🙂
S láskou
Kačka


6 Replies to “Healthy apple pie

  1. Poslední dobou, jak se ochladilo, strašně ráda o víkendu peču…. 😀 vzhledem k tomu, že žiji zdravě, většinou to skončí na talíři celé rodiny jenom na mém ne…. 😀
    Avšak tento bych si s chutí dala! Už jenom ty fotky jsou j nakousnutí… 🙂 děkuji za recept…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.