Banana bread

Krásné sobotní dopoledne!

  Tak a je to. Gratuluji! První týden školy máme úspěšně za sebou(yeeah). Sice to byly jen 4 dny a ještě k tomu první týden, takže žádný velký stresy, ale i tak už jsem se vážně těšila na víkend. Těšila jsem se na to, že mi moje sobotní ráno nepokazí žádný budík, že si zapnu videa youtuberů nebo si vezmu knížku(prostě to, na co v týdnu nezbyl čas), u toho budu upíjet zelený čaj a futrovat se ovesnou kaší(jaak jinak). A to všechno v klídku a bez stresů, že zas přijdu pozdě.

  Tak a je to venku, jsem totální snídaňomil! 😀 Ráno bez snídaně, je pro mě jako New York bez Central parku. To prostě nejde 😀 Jenže fakt je, že ovesná kaše se nedá jíst každý den. Bylo by to super, ale to by se jí člověk brzo dost přejedl(to stejně nehrozí :D). A tak se Kačka stala pekařkou…
  Na Banana bread jsem narážela všude. Stovky(ne-li tisíce) fotek na Instagramu, ale i v každém druhém videu či článku. Mě zajímalo proč. Co je tak super na kombinaci chleba a banánu? Nebude to fůůůj? Nemohla jsem jinak, musela jsem ho zkusit a už naprosto chápu, co na něm všichni mají. Totálně jsem si ho zamilovala(ovesná je ale stejně pořád top), navíc když je ještě teplý a ta vůně skořice. Mňaaam! Nejvíc mě ale překvapilo, že recept není vůbec těžký, takže se nebojte, zvládne ho i naprostý „šikula“. Tudíž žádný výmluvy, oblíct zástěru, vařečku do ruky a mazejte do kuchyně.



200 g namletých vloček

80 g celozrnné pšeničné(nebo žitné) mouky

5 větších banánů (záleží na vaší chuti, takže jestli jste na sladší, tak použijte zralejší banány)

2 vajíčka

skořice(opět záleží na vaší chuti, já jí dávám víc, protože skořice není nikdy dost :D)

vanilkový lusk

hrst slunečnicových semínek

půl hrníčku vody



  V první míse smícháme vločky, mouku, vanilku a skořici(na skořici nezapomenout :D)! V druhé rozmačkáme 4 banány, které pak smícháme s vajíčky. Bacha, teď přichází to nejtěžší. Smícháme  obě misky dohromady! Přidáme vodu a slunečnicová semínka. Pátý banán si nakrájíme na kolečka(nebo kostičky nebo cokoliv jinýho :D). Půlku banánu přidáme do směsi a mícháme a mícháme. Těžký co? 😀 Úplně nakonec celou směs nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do trouby asi tak na 25 minut na 180 stupňů. Po těch 25 minutách chleba ozdobíme tou druhou půlkou banánu a dáme zpět do trouby ještě tak na půl hodinky. A máme hotovo. 🙂
Doufám, že se vám článek líbil a že Banana bread třeba zkusíte. 🙂 Co vy a první týden školy? A je tu taky nějaký snídaňomil? Dejte mi vědět 🙂
S láskou
Kačka

16 Replies to “Banana bread

  1. Hned to půjdu vyzkoušet! Už delší dobu to chci zkusit, ale odrazovaly mě od toho stejné myšlenky jako tebe, doufám teda, že banánový chleba bude mít stejný úspěch jako u tebe :))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.