Apples

Krásný večer!

  Zase tu máme pondělí. Taky vám ten víkend vždycky tak rychle uteče? Mně hrozně. Vždycky se těším až přijdu v pátek ze školy a plesknu sebou o postel, jenže potom jako kdyby cvak a je zase pondělí ráno. To mi hlava nebere.
Jedna hrušková 🙂

  Nicméně, je tu sezóna jablek! Yeees!! Vůně jablek a skořice, to Kačka může :D. Navíc jsem si teď koupila ještě vosk od Yenkee candle Ciammon stick (pořád říkám, skořice není nikdy dost) a je úplně super. Krásně mi provoněl celý pokoj a to jsem ho ještě ani nezapálila. 😀

  Jelikož jsem ve třeťáku na gymplu, tak toho času přes týden na nějaký kuchtění moc není (nepočítám kaši, tu si neodepřu nikdy!). Ale o víkendu se to vždycky snažím napravit a úpéct nějakou tu dobrotu. Letos máme ze zahrady velkou úrodu hrušek a jablek a jsou úplně všude, kam se podíváš (tu hruška, tu jablko). Tudíž jsem si zase trošku zaexperimentovala a vytvořila jsem hruškovo-jablečný ovesný koláč a teda řeknu vám, experiment vyšel a byl vážně dobrý! 😀 Takže tady máte úplně jednoduchý receptík a můžete kuchtit! 🙂

1 hrnek jemných ovesných vloček
4 jablka
4 hrušky
1 bílý jogurt
skořice
voda
  Do mísy dáme vločky, zalijeme horkou vodou a necháme je chvíli nasáknout. Mezitím si nastrouháme jablíčka a hrušky. Když už jsou vločky nasáklé, přidáme jogurt, půlku nastrouhaných jablíček a hrušek a (samozřejmě) skořici. Připravíme si formu a vyložíme jí pečícím papírem. Směs vylijeme do formy, trochu vytvarujeme (ať to nějak vypadá, že jo :D) a navrch dáme druhou polovinu jablíček a hrušek. Nakonec ještě posypeme skořicí a dáme péct na 180 stupňů asi tak na 45 minut. Jednoduchý ne? 🙂 Jelikož některý jablka nejsou tolik sladký, tak můžete ještě přisladit třeba medem, ale to už je jen na vás. 🙂 

Brzy bude i recept na zdravější variantu štrůdlu, takže se máte na co těšit! 🙂
Doufám, že se vám článek líbil a že koláč třeba zkusíte. Je tu nějaký milovník jablek jako já? Znáte nějaký dobrý recept? Dějte mi vědět! 🙂
S láskou
Kačka

4 Replies to “Apples

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.